תיקון 190 – קופת גמל

פס

    רוצה לקבל הצעה משתלמת?


    תיקון 190 למס הכנסה נכנס לתוקפו בשנת 2012 והוא מהותי ורלוונטי בעיקר לאוכלוסיית הגמלאים ואוכלוסיית העובדים העומדים לצאת לפנסיה בטווח של כמה שנים. מכיוון שכך, חשוב להכיר את התיקון ואת המשמעות שלו בכל גיל כדי לדעת מה תהיינה האפשרויות שלנו בעת הפרישה.

    תיקון 190

    מהו תיקון 190?

    תיקון 190 היא למעשה הטבה פיננסית מצוינת לקבוצת הפורשים או אלו העומדים בפני פרישה. בהתאם לתיקון ניתן לפתוח קופת גמל ולהפקיד בה באופן שוטף או בהפקדה חד־פעמית את כספי קצבת הזקנה ללא תשלום מס עבורם. לאחר מכן, ניתן למשוך את הכספים הללו בכל שלב החל מגיל 60, בצורת קצבה חודשית או כסכום הוני חד־פעמי וליהנות מתשלום מס מופחת על הרווחים בקרן.

    התהליך הנדרש הוא פשוט מאד,  פותחים קופת גמל רגילה באחת מהחברות השונות, וחותמים על הצהרה שבה נאמר:

    • גיל העמית הוא 60 ומעלה.
    • העמית מקבל\יקבל קצבה חודשית העולה על סכום הקצבה המזערית (סך של 4,525 ₪ נכון לשנת 2020)
    • הכספים הופקדו לחשבון לאחר שנת 2012
    • הצהרה ביחס לכספים שהופקדו על־ידו בקופות גמל, ועמידתו בתקרות ההפקדה בהתאם להנחיות רשות המיסים.

    יתרונות החיסכון בקופת גמל לפי תיקון 190

    מס מופחת

    המס הריאלי על רווחים היום עומד על 25%, בעוד שבקופת גמל לפי תיקון 190 המס על רווחים יעמוד על 15% בלבד.

    אי תשלום מס על העברת הכספים

    ישנם פורשים שאינם זקוקים או אינם מעוניינים להשתמש בכספי הפרישה שלהם בו ברגע. יש להם הכנסות נוספות, כספי בן\בת הזו מספיקים באותה נקודת זמן, ישנם חסכונות אחרים שהם מעוניינים לפרוע ועוד סיבות שונות. היתרון הנוסף בפתיחת קופת גמל והעברת כספי הקצבה אליה הוא דחיית תשלום המס למועד המשיכה בלבד.

    כלומר, אדם פורש אשר מושך את הכספים המגיעים לו בפרישה, ומעביר אותם לטובת קופת גמל לפי תיקון 190, לא ישלם את המס על הכספים הללו בזמן הפרישה (בעוד שאם הוא מושך את כספי הפרישה לחשבון הבנק שלו או לתכנית חסכון רגילה הוא מחוייב במס). תשלום המס יחל רק ברגע משיכת הכספים, הן כקצבה חודשית והן כסכום חד פעמי.

    דמי הניהול הנמוכים

    בקופת גמל לפי תיקון 190 ולפי התקרה הקבועה לא יכולים לעלות על 1.05%, שאלו דמי ניהול נמוכים מקופות גמל רגילות הנפתחות בשוק.

    אפשרות לקבוע מוטבים

    בעוד שבקרנות הפנסיה המוטבים הקבועים הם היורשים לפי דין של המבוטח, בעת פתיחת קופת הגמל רשאי העמית לקבוע את המוטבים לפי ראות עיניו ואף לשנות אותם במהלך התקופה.

    היכולת להתנייד

    כמו בכל קופות הגמל, ניתנת האפשרות להתניידות בין מסלולי ההשקעה השונים בחברה ללא אירוע מס (המעבר בין המסלולים לא יגרום לפתיחת התוכנית ולפיכך לתשלום מס). ניתנת כמובן גם האפשרות לקחת הלוואה על חשבון קופת הגמל בהתאם לתנאים הנהוגים בחברה.

    חסרונות בתיקון 190

    חשוב להכיר כי לצד היתרונות ישנם גם חסרונות הקיימים בתיקון 190 הנה כמה מהם:

    החיסרון הראשון והמשמעותי הוא אפשרות המשיכה מגיל 60 ואילך. זה אולי לא חיסרון גדול אך זה מידע שחייבים לקחת בחשבון כאשר פותחים קופת גמל לפי תיקון 190.

    חיסרון נוסף הוא שאלו המעוניינים למשוך את הכסף כסכום הוני חד־פעמי, חייבים להוכיח קבלת קצבה על שמם, אשר עולה על הקצבה המזערית העומדת עלך סכום של4,525 ₪, נכון לשנת 2020.

    חשוב לציין גם שמגיל 70 ואילך ישנן הטבות אחרות שניתן לקבלן במוצרים אחרים, כמו תקנה 125, לכן מומלץ לבדוק את התוכניות השונות להגיע להחלטה לפי הצרכים והיכולות שלכם באותו גיל מדובר.

    לסיכום והצטרפות לקבוצת גור

    נאמר כי תיקון 190 נועד כדי להיטיב עם הפורשים ולהציג בפניהם אפשרויות נוספות לניצול מקסימלי של הכספים שלהם תוך שימוש בהטבות מס נוספות. התיקון מיועד למי שברשותו כספים פנויים שהוא יכול לדחות את מועד קבלתם, ואינו מיועד לפורשים אשר תלויים בכספי הפרישה שלהם להתנהלות יומית.

    בעת פרישה או טרום־פרישה חשוב להתייעץ עם יועץ מומחה אשר יבדוק את מצבו הפיננסי המלא של העובד הפורש, החסכונות וההכנסות מכל המקורות השונים שיש לעמית ולבן\בת הזוג.

    אנחנו קבוצת גור, קבוצת הביטוח הגדולה בישראל עובדים עם כל הגופים בשוק הביטוח והפיננסים בישראל, מציגים בפני לקוחותינו תמונה פיננסית מלאה לפיה יוכל העובד הפורש לקבל את הייעוץ האופטימלי ביותר עבורו הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

    לקבלת מידע נוסף, צרו איתנו קשר ותענו בהקדם!